Tiempo Simat de la Valldigna

martes, 5 de junio de 2012

1 any amb el PP i Sebastián a Simat.

Se cumple ya más de un año de la mayoría absoluta del PP en Simat tras las elecciones, y casi un año de la toma de posesión de Sebastián Mahiques como Alcalde.

El pueblo volvió a decidir en favor de Sebastián castigando a los firmantes de la moción de censura y le concedió una aplastante mayoría absoluta al PP, sin precedentes en nuestra localidad.

Publicamos una entrevista concedida a La Veu de la Valldigna por Sebastián Mahiques hace ahora un año.

Sebastian Mahiques, alcalde de Simat de la Valldigna

Sebastià Mahiques va néixer a Simat de la Valldigna l'any 1970, està casat des de fa 10 anys i té un fill i una filla. Amant de l'esport, sempre ha col·laborat en el CF Simat, també ha format part de la Societat Unió Musical de Simat de la Valldigna, sent music de menut.



• Una pel.licula: — Cinema d'humor
• Un músic: — M'agrada tot tipus de música
• Un plat tradicional valencià: — Arrós al Forn, Paella i bollit
• Un paratge valldignenc: — La Valldigna en si

• Sr. Mahiques, esperava vosté la designació com Alcalde?

— Sabia que era un repte difícil, però pense que quan una persona es presenta a unes eleccions va amb la il·lusió de ser alcalde del seu poble. Però això no hauria estat possible sense eixa majoria de simaters que han dipositat la seua confiança perquè tots junts fem un Simat millor.

• L'hemicicle de Simat està considerat com el més plural de tota la Safor. S'ha arribat a un pacte de govern a Simat que garantesca la governabilitat del poble per tota la legislatura?

— No, s'ha intentat que la resta de partits s'involucrara dins de l'equip de govern, però no ha estat possible. S'intentarà dur esta legislatura amb pactes puntuals.

• Quina és la seua relació actual amb la resta de grups polític? Detecta en ells la implicació en un projecte comú o els veu immersos amb una oposició dura?

— Sóc una persona optimista i crec en les persones, la meua relació és bona amb tots els grups i escoltant les paraules que es van pronunciar el dia de l'envestidura, crec que en esta legislatura el diàleg entre tots els partit polític ha de ser la ferramenta a utilitzar, i amb sentit comú i implicació per part de tots hem de portar Simat endavant.

• En la darrera legislatura, el seu partit va pactar amb l'anterior alcalde l'aprovació d'un nou PGOU, que la Conselleria va paralitzar, i contra aquesta paralització es va presentar un recurs. Retiraran ara aquest contenciós?

— He de dir que la Conselleria no ha paralitzat el PGOU està tramitant-se sense cap problema. El que és cert és que s'ha paralitzat el pla parcial que inclou el camp de golf. Respecte a la retirada del recurs, serà el nou consistori el que decidesca si es retira o no el contenciós.

• Quina previsió té el consistori de Simat dels recursos hídrics, gestió dels pous municipals, ampliació de la xarxa a les zones no urbanes ...? En els darrers anys hem vist diferents episodis de contaminació de la Font Gran de Simat, que apunten a filtracions provocades per immobles il·legals de la zona de Barx i les Foies, quines mesures tenen previstes des de l'Ajuntament?

— La previsió dels recursos hídrics i xarxes de subministrament estan previstos en el PGOU. En quan als immobles il·legals anem a continuar en els procediments paralitzadors de les obres i negar-nos a donar llicències a les edificacions que puguen contaminar els nostres aqüífers.

• Es posarà en marxa en aquesta legislatura l'esperat polígon industrial de Simat? Quina potenciació creu que faria falta per tal d'aconseguir l'arribada d'empreses a Simat de la Valldigna, assegurant la contractació de treballadors del poble?

— Sí, ja s'ha posat en marxa mitjançant un programa d'actuació integrada que està a informació pública per a la presentació d'alternatives dels urbanitzadors que estiguen interessats. La posada en marxa del polígon industrial passa per l'aprovació del PGOU.

Caldrà posar a disposició de les empreses interessades terrenys a preu raonables, incentivar la instal·lació de indústries al nostre municipi, col·laborar a nivell de fer polítiques d'ocupació i formació per tal que la demanda estiga coberta amb treballadors del poble.

• A Simat hi ha un gran flux de nouvinguts que en els darrers anys s'ha desbordat. Quines mesures immediates aplicarà el seu govern en matèria d'immigració i afers socials?

— Hi existeix a l'Ajuntament una Comissió d'Immigració. S'ha fet de el manual de convivència i integració en valència, castellà i romanès.

S'ha posat en marxa el servei permanent d'atenció a l'immigrant que dóna assessorament, informació i suport. Intentarem fer polítiques d'ocupació, de regularització per tal de aconseguir una integració social, laboral i cultural idònia.

• Troba vostè que pel fet de militar en el mateix partit que governa la generalitat, el posa en posicions privilegiades a l'hora de demanar qualsevol projecte per a Simat?

— La Generalitat Valenciana té en el nostre poble una prioritat que és el monestir de Santa Maria de la Valldigna, que en futur immediat pot donar un impacte turístic importantíssim.
Tenim un monestir estatuari i està situat a Simat, crec que tot això ens posa en posicions privilegiades, i si ser del mateix partit que governa en la Generalitat ens ajuda, millor que millor.



1 comentario:

  1. Sabeu si per a este estiu l'ajuntament agafa gent de l'atur?la cotorra que ha publicat un article del PSOE, diu que no.Teniu informació per a contrastar?.

    ResponderEliminar